Blog
24. 6. 2022 by Kurzy na lodi, Osobní růst

Proč kurzy na lodi?

Určitě to znáte, momenty, které aniž byste chtěli, si pamatujete po celý život. Nebo chvíle, kdy vám jde všechno, na co šáhnete. Záblesky, kde vám všechno zapadne do sebe jak puzzle, kdy se vám takzvaně rozsvítí. Uvedené momenty zkoumali dávní mudrcové, mystici, šamani, kurandery, ale i dnešní vědci nebo obyčejní lidé věnující se osobnímu rozvoji. Každý z nich má svou teorii, nicméně jedno mají společné, a to přesvědčení, že náš mozek nebo tělo funguje právě v těchto okamžicích v nějakém úžasném supervýkonném módu. Někdo tomu říká flow, někdo aktivace, někdo si vymyslí vlastní pojmy. Moderní neurověda to svými výzkumy jen potvrzuje. Tyto stavy jsou nádherné a je důležité je nejen zažívat, ale umět si je vědomě přivolávat, kdykoliv to potřebujete. Jakmile se to naučíte, jakékoliv učení nebo tvoření se stává hrou, zábavou, zážitkem, který vám energii nebere ale dodává.

Někdo chodí meditovat do pouště, nebo se ztiší vysoko v horách, někdo koná nádherné dlouhé poutě, kdy se ponoří hluboko do svého nitra, jiný zase zažívá tyto stavy při tanci nebo sportu. Při svých plavbách po moři jsem si všiml, že moře má jednu záhadnou vlastnost tyto stavy vyvolávat též. Jaksi mimoděk, samovolně, když se zahledíte na nekončící horizont, nebo když hodiny koukáte do rytmických vln či dechberoucí západ i východ slunce. Jak s oblibou říkám, otevřené horizonty otvírají duši a srdce.

Při těchto plavbách jsem si všiml, že přátelé samovolně otevírají hluboká témata, o nichž se často bojí mluvit a s lehkostí a s humorem jsou schopni vnímat i velice zásadní a těžké okamžiky jejich života, rozebírat je aniž by je to bolelo či zraňovalo. Jakoby moře mělo tu sílu nejen otevírat, ale i tišit a léčit zranění a traumata.

Jindy zase když moře ukazuje svou sílu, mají možnost porovnat svou existenci s existencí a silou živlů, vnímat se plné souvislosti jako jejich součást, což je vede nejen k pokoře, ale především k vědomí své síly a schopností, protože na moři si nemůžete hrát na něco víc, než na co skutečně máte. Jakoby jste se tam viděli jasněji a bez přetvářek a masek, za nimiž jsme skryti v běžném životě.

A při tom všem, si na lodi, na pláži, na romantickém útesu, v místech, kam se sami ani s cestovkou většinou nedostanete, můžete užít klid, radost, smích, uvolnění a odpočinek. A to vše v úžasném nádherném a čistém prostředí a atmosféře.

To jsou všechno důvody, proč pořádám kurzy na lodi. Je to spojení užitečného s příjemným. Je to spojení běžných kurzů, kde musím vynakládat často značné úsilí a soustředěnost, s dovolenou a odpočinkem. Je to nasměrování k tomu, že každý krok, každá činnost může být nádherný zážitek plný obohacení.

Pojďte si to užít s námi

Please configure Admin Panel -> Appearance -> Widgets -> SubFooter Left
Please configure Admin Panel -> Appearance -> Widgets -> SubFooter Right
%d bloggers like this: